۱۲ آذر ۱۳۹۳، ۱۳:۴۴

عسگری:

نظام مالیاتی در حال تحولی بنیادین/ حساب و کتاب اصناف شفاف نیست

نظام مالیاتی در حال تحولی بنیادین/ حساب و کتاب اصناف شفاف نیست

مشهد- رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در زمینه اصناف دچار مشکلاتی هستیم و نمی توانیم حساب و کتاب آنها را به درستی بررسی کنیم، لذا لازم است قانون مشخصی برای صندوق‌های فروش داشته‌ باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، علی عسگری ظهر چهارشنبه در همایش معاونان اداری و مالی شهرداری های کلانشهرهای کشورکه در هتل پردیسان مشهد برگزار شد اظهار کرد: سالهاست که کشور ما از مردم مالیات می گیرد و مردم هم آن را پرداخت می کنند اما زمانی که دقیق آن را کالبد شکافی می کنیم متوجه می شویم که نظام مندی مناسبی، با چارچوب دولت ندارد و نمی توان با چارچوب های موجود نظام کارآمدی داشته باشیم.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه هیچ اقدام موثری که بتواند شرایط موجود را تغییر دهد انجام نگرفته است عنوان کرد: نظام مالیاتی در حال تحول بنیادی و اساسی است و ما در اوج این تغییرات در کشور قرار داریم، همچنین در حال حاضر دارای شبکه مجهزی هستیم که در این زیرساخت پنج میلیون اظهارنامه مالیاتی دریافت کرده‌ایم.

وی ادامه داد: اصلاح قانون را چهار سال قبل در دستور کار خود قرار دادیم و اکنون ۹۰ درصد از توقعات ما در اصلاح قانون مالیات پیش رفته است.

معاون وزیر اقتصاد با اضافه کردن اینکه این قانون را بر اساس دسترسی بر اطلاعات اصلاح کردیم افزود: مبنای ما در این قانون دسترسی به اطلاعات است و به زودی نرم‌افزاری را که یک شرکت فرانسوی در حال نگارش آن است به بهره‌برداری می‌رسانیم که طی آن هر فرد در هر نقطه کشور که نیاز به نظام مالیاتی داشته باشد بتواند بدون محدودیت به آن دسترسی یابد و این نرم‌افزار سال آینده در کل کشور به بهره‌برداری می‌رسد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: مالیاتی را که در حال حاضر دریافت می کنیم تنها بر روی ۴۰ درصد از اقتصاد کشور معطوف است که این رقم مناسبی نیست، همچنین ۳۴ درصد از بودجه عمومی کشور را از طریق مالیات تامین می‌کنیم که این نیز آمار و عملکرد خوبی نیست.

وی اضافه کرد: در سال جاری با وجود تمام مشکلات و فشارهای موجود حدود ۹۶ درصد از درآمدهای مالیاتی برنامه‌ریزی شده را محقق کردیم.

عسگری ضمن اشاره به اینکه در بحث مالیات بر ارزش افزوده لایحه‌ای را تهیه کرده ایم گفت: نگاه ما به ارزش افزوده تغییر کرده و منطقی کردن نرخ ارزش معاملات املاک در مالیات مستقیم از دیگر اقداماتی بوده که انجام شده است.

وی با تاکید بر اینکه حدود ۲۰ درصد از وزن مالیاتی کشور با روند رو به رشد نرخ مالیات بر ارزش افزوده تشکیل می شود ابراز کرد: ما در زمینه اصناف دچار مشکلاتی هستیم و نمیتوانیم حساب و کتاب آنها را به درستی بررسی کنیم و برای حل این موضوع لازم است قانون مشخصی برای صندوق‌های فروش داشته‌باشیم.

معاون وزیر اقتصاد اظهار کرد: مشکل کشور ما پول نیست، بلکه مشکل نحوه هزینه کردن منابع است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص قانون کمک یک درصدی به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها  عنوان کرد: در سال ۸۷ حدود ۶۶۰ میلیارد، سال ۸۹ حدود ۲۹۰۰ میلیارد، درسال ۹۰ حدود ۵۳۰۰ میلیارد و در سال ۹۱ قریب به ۵۱۰۰ میلیارد تومان به این نهادها کمک کرده‌ایم.

وی افزود: این رقم در سال ۹۲ به ۹۳۰۰ میلیارد رسیده است و از ابتدای سال تاکنون نیز حدود هشت هزار میلیارد تومان به شهرداری‌ها پول پرداخت کرده ایم.

عسگری میزان این رقم در شهر مشهد را نیز در مجموع حدود ۴۸۴ میلیارد تومان کمک به شهرداری عنوان کرد و گفت: حدود ۱۴۵ میلیارد آن مربوط به هشت ماهه نخست سال جاری است.

 

 

کد خبر 2435372

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha